• ELLA CS02901 SKY CLEAR MATTE Zone Blue Light Grey Cat.3 - Cat.3

Пазете детето си защитено от вредните лъчи със слънчевите очила Ella в матово черно/розово от френските специалисти по очила в Cébé.


– 100% UV защита.

– Специалните филтърни пигменти Blue Light в масата на лещата предотвратяват износването на филтъра с течение на времето.

– Помага за предотвратяване на напрежението на очите и увреждане на зрението.

– Покритието против надраскване, нанесено върху външната леща, подобрява устойчивостта на надраскване и абразия.

Тези слънчеви очила ще зарадват момичета на възраст от 5 до 7 години.

А СИНЯТА СВЕТЛИНА?

Наричана още HEV (High-Energy Visible) светлина, синята светлина е светлината с най-висока честота във видимия спектър. Известно е, че е 15 пъти по-вреден за ретината от другите цветове в спектъра. HEV светлината причинява фотохимични лезии в клетките на ретината. Това влошаване на клетките на ретината причинява катаракта и свързана с възрастта макулна дегенерация (AMD или ARMD), които водят до значителна загуба на зрението.

ЗАЩО ДЕЦАТА СЕ НУЖДЯТ ОТ СПЕЦИАЛНА ЗАЩИТА НА ОЧИТЕ?

Тъй като децата обикновено получават 3 пъти повече годишно излагане на слънце в сравнение с възрастните, някои експерти казват, че половината от живота на човек на излагане на ултравиолетови лъчи се постига от ранна възрастна качулка. Младите очи са особено податливи на увреждане на светлината – ретината в задната част на очите е особено чувствителна поради факта, че очната леща на детето не може ефективно да филтрира свързаната с UV и синя светлина. Почти цялата синя светлина достига до ретината на децата, тъй като роговицата и лещата не са в състояние да абсорбират тези лъчи.

ELLA CS02901 SKY CLEAR MATTE Zone Blue Light Grey Cat.3 - Cat.3

  • Производител: Cébé
  • Код на продукта: ELLA
  • Наличност: Наличност
  • 55.00 лв.


Тагове: cebe